Presentator boeken
Presentator boeken
Home > Voice-over

Voice-over

Via deze website boekt u een geschikte voice-over voor onder meer uw radio-, televisie- of internetcommercial. Daarnaast kun u proeven aan het voice-over-vak tijdens Willems workshop.

Overal om ons heen zijn onzichtbare stemmen te horen. Op radio en televisie, maar ook in winkels en op treinperrons. Veel vaker dan we beseffen worden ons dingen verteld en uitgelegd door iemand die we niet zien.

Het vak van inspreken en opnemen van teksten wordt 'voice-over' genoemd. Bij films en televisieprogramma's is het heel letterlijk een stem die later 'over' het bestaande geluid wordt gezet. De voice-over wordt gebruikt om toe te lichten wat we zien. Of juist wat we niet zien.Wat kan er nou moeilijk zijn aan het voorlezen van een tekst? Dat hebben we toch allemaal geleerd op de basisschool? Dat klopt. En misschien herinner je je nog dat sommigen daar beter in waren dan anderen. Daarin is voice-overen niet anders dan andere vakken. Je hebt een voorsprong als je er een aangeboren talent voor hebt, maar daarmee alleen red je het niet.

Moet je er een mooie stem voor hebben? Nou, je moet in elk geval geen lelijke stem hebben. Maar moet een voetballer mooie voeten hebben? Of een pianist mooie vingers? Het gaat er vooral om wat je ermee doet.

Willem van den Top houdt zich sinds 1997 dagelijks bezig met voice-over-werk. In het begin als geluidstechnicus die andere voice-overs opnam en regisseerde, maar gaandeweg ging hij zelf steeds meer inspreekopdrachten doen. Hij werd daarbij aangespoord door sommige spreekstemmen die bij hem te gast waren en zeiden: "Jij zit op de verkeerde stoel. Je zou aan deze kant van de microfoon moeten zitten."

In 2005 besloot hij zich fulltime op het inspreekwerk te richten en heeft sindsdien talloze voice-over-opdrachten gedaan. Op dit moment is hij te horen in commercials op radio en tv, in bedrijfsfilms, in e-learning-projecten, op telefoonsystemen bij bedrijven, op websites, in speelgoed, in games, in apps en in hoorspelen. Daarnaast geeft hij workshops, coacht hij andere stemmen en beheert hij een Linkedin-groep voor voice-overs met ruim 700 leden.

Met 15 jaar ervaring is Willem een begrip in de wereld van de stemmen. Hij heeft een klankleeftijd van 25 tot 60 jaar en beschikt over een eigen studio. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat van u horen. Zwijgen is zilver, spreken is goud.

Presentator boeken
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via 0318-727828, 06-20285267 of info@presentator-boeken.nl.
 
Twitter
Volg ons op .

 
Facebook
Like ons op .

 
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het nieuws uit de wereld van de presentatoren.

Naam:
E-mailadres:

Copyright (C) 2014-2018 - Presentator boeken | Sitemap | Links | Disclaimer | Privacy- en cookiestatement